Helenius: eestlastega lennukeid ei täida

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: Liis Treimann.

Estonian Airi uue nõukogu juhi Joakim Heleniuse sõnul ei ole Eestis piisavalt lendajaid, kellega lennukeid täita, mistõttu hakatakse kahjumlike liinide puhul tegema peatusi teistes riikides.

Praegu lendab Estonian Air näiteks Amsterdami läbi Vilniuse. Selle mõte on saada lennuk lisaks eestlastele täis ka leedukaid, et liin toimiks kasumlikult.

Praegu tegutsevad mitmed liinid aga kahjumlikult, mistõttu hakatakse tulevikus näiteks Londonisse või Pariisi läbi Poola või Leedu lendama.

Heleniuse sõnutsi on see ainus mõeldav viis, kuidas lennufirma kasumisse viia ja nii väiksel turul, kui Eesti on, tegutseda.

Poolas on näiteks viis suuremat linna, kuid kui tahta mõnda populaarsemasse Euroopa sihtkohta saada, peab ikkagi Varssavisse minema. Sestap plaanib EA teha peatusi näiteks Gdanskis ja sealt poolakad edasi viia.

Eestlaste jaoks tähendab see seda, et peab leppima pooletunnise vahemaandumisega. Heleniuse sõnutsi on see aga eelistatavam kui näiteks Helsingist või Riiast edasi lendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles