5 märki sellest, et töö on muutunud igavaks rutiiniks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rutiin tekitab kontoris igavustunnet
Rutiin tekitab kontoris igavustunnet Foto: PantherMedia

Business Insider selgitab, millised viis märki näitavad, et sinu esialgne tööõhin on vaibunud ning maad on võtnud mugav, kuid samas üsna vähe motiveeriv igapäevarutiin.

1. Sa ei jaga enam oma uusi ideid kolleegide ja ülemustega

Oma praegusele töökohale asudes oli sul ilmselt soov jätta endast jälg maha - kui sa nägid ebaefektiivset protsessi või sulle turgatas pähe mõni innovatiivne idee, kuidas mingile ülesandele teistmoodi läheneda, jagasid sa seda koheselt ka oma töökaaslaste ja ülemustega. Aja jooksul oled aga leidnud, et lihtsam on vooluga kaasa minna, mitte sellele vastu ujuda. Sa võid küll praeguse töökorraldusega tunda ennast väga kompetentsena, kuid kui sa ei otsi pidevalt võimalusi kasvamiseks ja parandamiseks, on selge, et oled kaotanud olulise osa eduks vajalikust õhinast.

2. Sa ei vaevu enam arvamuste lahknemisel teistega vaidlema

Sel ajal, mil sind kannustas veel soov omal alal edukas olla, tahtsid sa, et sinu hääl oleks kuuldav ja arvamused teistele teada. Aja jooksul oled aga muutunud taltsamaks. Võibolla seetõttu, et ülejäänud meeskond ja oluliste otsuste langetajad ei olnud sinuga tihtipeale ühel nõul ning sind ei kuulatud lõpuni ära. Nüüd ei ole sul enam suuremat tahtmist oma meeskonna ja ettevõtte huvide eest seista, mõeldes pigem: «kui nad tahavad langetada halbu otsuseid, lasku käia, eks nad ise teavad, mis neid ees ootab.»

3. Sind ei huvita enam jooksvate sündmustega ja trendidega kursis olemine

Kas kõik sinu alal töötavad inimesed on hakanud juurde õppima algelisemat programmeerimist, kuid sina oled kindel, et arvuti puhul aitab ka kontoritarkvara kesktasemel kasutamisoskusest? Kas sa ei viitsi enam käia erialakonverentsidel ja muudel üritustel, mis aitaksid sul sinu tööala viimaste trendidega kaasas käia?

Kui sa tunned ennast oma töökohal liiga mugavalt, on lihtne loobuda enesetäiendamise võimalustest. Kui sa suudad töökoha eeldustele vastata ka praeguste teadmiste ja oskuste juures, ei oma sa erilist motivatsiooni, et ennast edasi täiendada.

4. Sa ei näita üles initsiatiivi

Mõtle oma esimeste praegusel töökohal veedetud nädalate peale. Iga kord kui keegi palus sul midagi teha, oli see juba enne tähtaega eeskujuliku täpsusega lõpule viidud. Sa aitasid vabatahtlikult kolleege ning võtsid enda kaela lisavastutust ja -ülesandeid. Nüüd on asjad muutunud - sa oled saanud oma igapäevarutiiniga parimaks sõbraks ning agarus on asendunud mõningase laiskusega. Selle asemel, et oma ülesannete tähtaegadest ees püsida, jätada sa paljud asjad viimasele minutile. Sul pole kunagi aega või tegelikult ka motivatsiooni, et teisi nende ülesannetes aidata.

5. Karjääriedendamine ei motiveeri sind enam

Oli aeg, mil tundsid, et sul on olemas kõik võimalused oma karjääri edendamiseks ning sa üritasid kasutada iga võimalust, et järgmisele redeliastmele tõusta. Ühel hetkel muutus aga olemasolev töökoht mugavaks positsiooniks. Sa teadsid, kuidas oma tööd teha - seejuures heade tulemustega - seega, miks võtta ette tülikas samm ja kandideerida suurema vastutusalaga kõrgemale positsioonile?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles