Norra suurfirma ostis Hiiumaa plastitööstuse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine BioBagi Norra tehases.
Tootmine BioBagi Norra tehases. Foto: biobagworld.com
  • Norra BioBag kavatseb oma Norra tootmise samuti Hiiumaale kolida
  • Kauaaegne partnerettevõte toob Hiiumaale ka kontserni müügiüksuse

Oktoobri alguses ostis Norra biolagunevate plastikkottide suurtootja BioBag oma pikaaegse allhankija, saja töötajaga Hiiumaa plastitehase Dagöplast. Tehingu hinda osapooled ei avalda, küll aga tulevikuplaane: Hiiumaale on kavas üle kolida BioBagi tootmisüksused Norrast ja ka turundus.

«Leppisime BioBagiga kokku, et nag sulgevad oma biolagunevate kottide tehase Norras Rognanis ja toovad tootmise üle Dagöplasti – see tähendab 1500 tonni täiendavat toodangut aastas,» rääkis Hiiu Lehele Dagöplasti senise omanik Leif Sören Andersson.

«ASi Dagöplast omandamine tähistab muudatust BioBag Grupi tootmisstrateegias, kuna kavatseme senised tootmisüksused tuua Norrast Hiiumaale,» kinnitas ettevõtte peadirektor Kjell-Ivar Bache.

«Meil on kavas kasvatada Dagöplast ja seeläbi ka BioBag Grupp oluliselt suuremaks ning lisaks olemasolevale Hiiumaa müügiüksusele muudame ettevõtte senist turukorraldust nii et müüme kogu toodangu välja Hiiumaalt,» lisas Bache.

Loe pikemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles