Kuus lauset ja fraasi, millest tuleks kolleegidega vesteldes hoiduda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus lauset ja fraasi, millest tuleks kolleegidega vesteldes hoiduda
Kuus lauset ja fraasi, millest tuleks kolleegidega vesteldes hoiduda Foto: SCANPIX

Business Insider on kokku kogunud kuus lauset ja fraasi, millest tuleks sõbraliku tööõhkkonna säilitamise nimel kolleegidega vesteldes loobuda.

«Kelle poolt sina valimistel hääletad/hääletasid?»

Kolleegidele enda poliitiliste veendumuste selgitamine ja teiste arvamuste kritiseerimine võib tekitada palju probleeme. Poliitika on paljudele inimestele tundlik teema ning lahknevused arvamustes võivad töötajate läbisaamist ja koostööd mõjutama hakata.

«Ma olen nii väsinud»

Me oleme kõik tihtipeale väsinud, kuid sellest rääkimine ei muuda midagi paremaks - vastupidi, see viib ka teiste moraali alla.

«Ma pean sulle midagi meie ülemuse kohta rääkima, aga hoia see kindlasti saladuses, eks?»

Vahel võib kontoris neljasilmajuttudest kasu olla, kuid kui sinu peaeesmärgiks on lihtsalt kuulujuttude levitamine, mitte mingi konkreetse olukorra parandamine, ole valmis selleks, et kaotad oma kolleegide usalduse ja austuse.

«Sa teed alati/sa ei tee kunagi»

Sellist tüüpi fraasid on liiga dramaatilised ning tihti ka ebatäpsed. Kui pöördud kolleegi poole sellise üldistava väitega, võib ta tunda ennast rünnatavana ning asuda kaitseasendisse. See ei aita koostööle ja probleemide lahendamisele aga mitte kuidagi kaasa.

«See pole minu töö/seda minu lepinguliste töökohustuste hulgas küll ei ole»

Paljud inimesed täidavad tööl ülesandeid, mida nende töökirjeldusest otseselt ei pruugi leida. Kui sa jätad kolleegidele mulje, et sinu peale ei saa rasketes olukordades loota, kuna sa ei ole nõus otsustaval hetkel lisapingutust tegema, langevad sinu aktsiad nende silmis üsna kiiresti. Lisaks - sa ei tea kunagi, millal sul endal on teistelt abi vaja.

«Ma vihkan seda neetud tööd»

Vahetevahel tunnevad kõik töötajad, et neil on vaja aja jooksul kogunenud stress ja frustratsioon välja elada, kuid kontor ei ole kindlasti selle jaoks õige koht. Samuti ei anna negatiivne suhtumine konstruktiivseid lahendusi. Kõigil on tööl keerulisi aegu, ära vea teiste meeleolu enda probleemide tõttu alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles