Toyota esindused kutsuvad võimaliku rikkega sõidukid Eestis peagi kontrolli

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: REUTERS/Michael Buholzer/

Toyota Baltic AS turundusjuht Elli Tiivel kinnitas, et Eestis võetakse peatselt ühendust kõigi autoomanikega, keda puudutab eile avalikustatud aknatõstuki rike ning paluvad neil tuua oma sõiduk kokkulepitud ajal lähimasse esindusse, kus viga tunni aja jooksul tasuta parandatakse.

Tiivel ütles ERRi uudisteportaalile, et Toyota on alustanud nn teeninduskampaaniaga, mille käigus kontrollitakse Euroopas 1,2 miljonit sõidukit, kontrolli vajavate sõidukite arv Eestis avaldatakse hiljemalt 28. oktoobriks.

«On ilmnenud kontrolli vajadus osade Toyota Auris, Corolla, RAV4, Urban Cruiser, Yaris elektriakende pealülitis, mis on põhjustatud pealüliti liugkontaktide ebapiisavast määrimisest,» selgitas Tiivel.

«Piisava määrde puudumisel ning teatud tingimuste kokkusattumisel võib lülitis tekkida lühis, mis võib põhjustada lüliti ülekuumenemist ja sulamist, sulav lüliti võib tekitada suitsu ning on potentsiaalselt tuleohtlik,» lisas Tiivel.

Esinduses kontrollitakse elektriakende pealüliti tööd ja kui see töötab korralikult, siis määritakse seda spetsiaalse dielektriliste omadustega määrdeainega, kui elektriakende pealüliti töötab ebaühtlaselt, siis vahetatakse see välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles