Deutsche Bank plaanib kärpida boonuseid ja loobuda dividendidest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Banki peakorter, kaksiktornid Frankfurdis.
Deutsche Banki peakorter, kaksiktornid Frankfurdis. Foto: Michael Probst / AP

Saksa suurpank Deutsche Bank kavatseb kärpida investeerimispankurite boonuseid poole miljardi euro jagu ning esimest korda pärast Teist Maailmasõda jätta dividendid maksmata, kirjutab Bloomberg.

Deutsche Banki uus juht John Cryan kavatseb kärpida panga investeerimisdivisjonis makstavaid tulemustasusid peaaegu kolmandiku võrra, teatab agentuur oma allikatele tuginedes.

Mullu maksis pank investeerimispankureile boonuseid kokku ligi 1,7 miljardit eurot ning kogu töötajaskonnale 2,7 miljardit eurot. Võrreldes tunamullusega vähenesid boonused mullu 0,4 miljardi võrra, seda suuresti seetõttu, et pank kohandas tulemustasude maksmise vastavaks ELi uue reeglistikuga, mis sätestab, et boonused ei tohi ületada kahekordset aastapalka.

Suvel panga juhtimise üle võtnud Cryan teatas kuu alguses, et pank raporteerib kolmandas kvartalis kahjumist, mis on investeerimispanga varades ja panga teistes varades tehtud 6,2 miljardi euro suuruse mahakirjutuse tulemus.

Veel teatab Bloomberg, et Deutsche Banki uuel juhil on plaanis ajutiselt peatada dividendide maksmine, et tugevdada panga kapitaliseeritust. See oleks esimene dividendide maksmatajätmine panga ajaloos pärast maailmasõja järgse Saksamaa ülesehitustöö lõppemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles