Kuidas pagulaste abiga rikkaks saada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenik Lesbose saarel, taustal Frontexi kopter.
Süüria põgenik Lesbose saarel, taustal Frontexi kopter. Foto: SCANPIX

Kui nii mõneski tekitab pagulaste sisseränne õõva ja teadmatust, siis külma pead ning analüütilist meelt säilitav väikeinvestor võib põgenikekriisist hoopis kasu lõigata.

Kui rääkida põgenike mõjust Eesti investoritele, siis tuleb LHV majanduseksperdi Heido Vitsuri hinnangul esmalt selget vahet teha, missugusesse Euroopa regiooni investeerimisest on jutt, vahendab Äripäev

Vitsuri hinnangul tasub meeles pidada, et meile vastuvõtmiseks sobivad inimesed kipuvad Vahemere-äärsetes riikides kuhugi ära kaduma enne, kui neile järele jõuame minna.

«Seega tuleb ka kohalikel investoritel põgenikest kasu saamiseks pöörata tähelepanu nendele riikidele ja ettevõtetele, kus põgenikke tõepoolest olulisel määral kasutama hakatakse,» leidis ta.

Vitsuri sõnul vähendab tööjõu juurdevool ettevõtete tööjõupuudusest tingitud arengutakistusi ja seega on kasusaajad sektorid, mis seni on kannatanud töökäte nappuse all. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles