Kolm tegevust, mis vähendavad töötaja produktiivsust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stress võib teha tervisele karuteene.
Stress võib teha tervisele karuteene. Foto: SCANPIX

Projektijuhtimistarkvara pakkuv ettevõte Wrike viis 1500 eri valdkondade töötaja hulgas läbi uuringu, mille abil selgitati välja produktiivsusele kõige kehvemalt mõjuvad tegevused, vahendab Business Insider.

Liiga paljude asjade kallal korraga töötamine

Rööprähklemine ei pruugi süvenemist vajavate ülesannete puhul produktiivsusele kaasa aidata, kuna inimene suudab oma täielikku tähelepanu pöörata vaid ühele asjale korraga. Selle asemel tuleks panna suuremat keskendumist nõudvad ülesanded nende prioriteetsusest lähtuvalt järjekorda ning hakata ükshaaval nendega tegelema. See on eriti kasulik ülesannete puhul, millest hakkab kasu olema nende lõpuleviimise hetkest peale - kui sa jagad ülesande sooritamise pika aja peale laiali, kaotad sa sellega ka potentsiaalset tulu.

Teiste inimeste järgi ootamine

Olukord, kui sa ei saa tööd teha, kuna pead ootama, et kolleeg oma osa ühisest projektist lõpule viiks, võib olla ülimalt frustreeriv. Seetõttu on meeskonnatöö puhul ülimalt oluline, et kõik teaks oma kohustusi, vastutusvaldkondi ning peaks etteantud tähtaegadest kinni. Samuti peab kõigil liikmetel olema selge ülevaade sellest, mis on juba tehtud, mis on tegemisel ning mis tuleb tulevikus ära teha.

Meilidele vastamine

Meili teel kirjade saatmine on tegelikult juba 40 aastat vana tehnoloogia ning kui meilipostkasti sirvimine, kirjade lugemine ja neile vastamine võtab ära olulise osa sinu tööajast, on midagi väga valesti.

Tänapäeval on meeskonnatöö jaoks olemas mitmeid suurepäraseid ärile suunatud vestlusrakendusi, nagu näiteks Slack, mille abil on kõigil vestluskaaslastel võimalik saada kiire ülevaade toimuvast, ilma, et nad tunneks kohustust kõigile sõnumitele pidevalt vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles