EKP koguneb arutama mahukamat eurotrükki

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa keskpanga president Mario Draghi.
Euroopa keskpanga president Mario Draghi. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Täna lendavad Maltale euroala keskpankurid, kes kõigi eelduste kohaselt kaaluvad eurode juurdetrükkimist lisaks nendele 1,1 triljonile, mis tänavu jaanuaris välja hõigati.

Euroopa Keskpank (EKP) lubas muu hulgas osta 2016. aasta septembriks 60 miljardi euro eest võlakirju – valdavalt valitsuste omi – ning lüüa niiviisi «vändast käima» euroala majanduse vaevaline taastumine.

Märgid Hiina majanduse aeglustumisest ning mured tärkavate turgude nõrgenemise pärast kujutavad aga endast euroalale uut ohtu, kirjutab Financial Times – ning tõid juba septembris EKP presidendi Mario Draghi huultele küsimuse, kas trükiprojekt vajaks laiendamist.

Wall Street Journal kirjutab, et EKP on parasjagu avastamas tõde, mida Ameerikas tegutsev FED ja Briti keskpank Bank of England on teadnud juba ammu. Nimelt: kui rahatrüki tee kord juba jalge alla võetakse, siis on äärmiselt raske lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles