Riigilõivuseaduse muutmine läbis esimese lugemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Liis Treimann

Riigikogus läbis kolmapäeval esimese lugemise riigilõivuseaduse muutmise eelnõu, millega valitsus soovib muuta riigilõivumäärasid lähtudes ekvivalendipõhimõttest või kulupõhimõttest mitme ministeeriumi haldusalas ja välisesinduste toimingutel.

Valitsuse algatatud riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõuga muudetakse riigilõivumäärasid lähtudes ekvivalendipõhimõttest või kulupõhimõttest keskkonnaministeeriumi, kultuuriministeeriumi, siseministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas ning välisesindustes toimingute tegemisel, teatas riigikogu pressiteenistus BNSile.

Muudatus avaldab mõju kõikidele ettevõtjatele ja ka füüsilistele isikutele, kes maksavad riigilõive vastavate toimingute tegemise või lubade väljastamise või muutmise korral. Eelnõu  jõustudes suurenevad riigieelarve tulud vähemalt miljoni euro võrra aastas. Suuremate riigilõivumääradega on arvestatud ka juba järgmise aasta riigieelarves.

Riigikogu Vabaerakonna fraktsioon tegi ettepaneku eelnõu tagasi lükata, kuid selle ettepaneku poolt hääletas 21 ja vastu oli 26 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles