Superbus hirmutas šveitslased Eestist eemale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swissbusi reisibuss.
Swissbusi reisibuss. Foto: swissbus.eu

Šveitsi bussifirma Swissbus plaanis tulla Eesti turule odavbussifirmana, kuid on pärast Superbusi tulekut otsustanud siia laienemise edasi lükata.

Eelmise aasta lõpus otsis Swissbus Eestisse tegevjuhti, sest soovis hakata siin pakkuma odavbussi teenust, kuid praeguseks on plaanid muutunud.

«Tegelikult on meie plaan muutunud pärast seda, kui Superbus avaldas soovi tulla Eesti turule,» teatas Swissbus Postimehele. Bussifirma esialgne plaan oli tulla Eesti teedele odavbussifirmana ning hakata teenindama rahvusvahelisi liine, mis ühtlasi läbiksid ka Eestit.

«Kuna odavbussiturul ei ole võimalik Superbusiga võistelda, siis uus plaan on tulla turule luksuslike bussidega, mis oleksid väga mugavad ja kus oleks palju jalaruumi,» seisab Swissbusi vastuses.

Bussifirma kinnitusel pole neil mõtet hakata pakkuma tavalist kaugliinivedu, sest sellel alal tegutseb Eestis juba liiga palju firmasid.

Juulis ütles Swissbus BNSile, et Souteri bussifirmaga konkureerimiseks on vaja uut, neutraalset ja dünaamilist firmat, millel oleks tõhus kodulehekülg, kus saaks teha broneeringuid ja tasuda nii fikseeritud kui muutuvate hindadega piletite eest Eesti bussifirmadele, mis liinidel opereerivad. «Sellel, kes tahab jätkata omapead, pole mingit lootust. See on vaid aja küsimus ning Poolas ja Soomes juhtunu peaks olema hea näide,» rääkis ta.

Šoti miljardärile Brian Souterile kuuluv odavbussifirma Superbus lootis oma tegevust alustada juba sel suvel, kuid ei saanud soovitud mahus liinilube. 1. oktoobril esitas ettevõte uued liiniloataotlused, mille kohta langetatakse otsus oktoobri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles