Maanteeamet prognoosib teemaksu kehtestamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee
Maantee Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Maanteeameti peadirektori Priit Sauki sõnul näeb ta pikemas perspektiivis teemaksu kehtestamist, samas on selle sisseseadmine poliitiline otsus, mis pole maanteeameti teha.

«Me oleme ühelt poolt amet, mis vajab teede arendamiseks ja korrashoiuks ressurssi. Selleks saame raha ainult riigieelarvest,» ütles Sauk intervjuus BNSile.

«Teiselt poolt tingib teemaksu vajaduse poliitiline kokkulepe ja suunised, mis näitavad, kui heaks me oma teid tahame arendada,» lisas ta.

Sauki sõnul on ka see poliitiliste ühisotsuste küsimus, kas on tarvis ehitada Eesti põhimaanteed neljarealiseks. «Riik võib selleks maksu tõsta või laenu võtta või kaasata ka erakapitali, vahendeid on erinevaid, milline valitakse, see ei ole meie öelda,» märkis ta.

«Meie teeme tööd selleks, niisuguste otsuste tulekul oleks meil võimekus neid ellu viia. Ja meil peaks olema välja käia põhjendatud valikud, mille alusel riigi kõrgem juhtkond saab otsustada, mida oleks mõistlik teha, mida mitte,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles