Moskva uus protestiliikumine pole rahul Eestist pärit transpordiameti juhiga

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Liksutov
Maksim Liksutov Foto: SCANPIX

Moskvas on tekkinud uus protestiliikumine, millega väljendatakse rahulolematust seoses linna transpordiameti plaaniga kehtestada tasuline parkimine lisaks kesklinnale ka magalarajoonides. Rahvas usub, et idee taga on linna transpordiameti juht, Eestist pärit Maksim Liksutov.

Üle linna toimuvad protestiaktsioonid, kus rõhutatakse, et uus parkimistasu tähendaks, et lisaks üürile tuleks hakata maksma iga kuu suuri lisasummasid ka auto omamise eest, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Moskvalased usuvad, et kogu linnas parkimise tasuliseks muutumise idee pärineb transpordiameti juhilt ja linnapea Sergei Sobjanini paremalt käelt, Eestist pärit Maksim Liksutovilt.

ERRi korrespondent Neeme Raud kirjeldas olukorda Moskvast nii: «Kui miitingul osalejad kuulevad, et oleme Eestist, on neil meile väga lühike sõnum: palun võtke Maksim Liksutov lihtsalt tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles