Riigikontroll: riigi arendusplaanid jäävad tehnoloogia arengust maha

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka välisreisil olles tekib vahel tahtmine või vajadus vaadata mõnd saadet, filmi või olla ühenduses sõpradega sotsiaalvõrgustikes. Paljudes riikides on ligipääs ka kiirele 4G-võrgule.
Ka välisreisil olles tekib vahel tahtmine või vajadus vaadata mõnd saadet, filmi või olla ühenduses sõpradega sotsiaalvõrgustikes. Paljudes riikides on ligipääs ka kiirele 4G-võrgule. Foto: TeliaSonera/EMT

Riigikontroll soovitab valitsusel kaaluda, kas kiire interneti ehk lairiba võrgu praegu plaanitud kujul lõpuni välja ehitamine 2020. aastaks on mõttekas, nimelt võivad selleks ajaks olla olemas juba uued tehnilised lahendused, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Täna on see hetk, kus tehnoloogia on väga palju edasi arenenud ja võib-olla ei ole riigil enam tarvidust sellises ulatuses baasvõrku välja ehitada, vaid võib-olla saab teha väiksemalt,» sõnas riigikontrolli tulemusauditi osakonna peakontrolör Tarmo Olgo.

«On mitmeid kohti, kus seitse aastat tagasi tehtud plaanid tuleks üle vaadata, enne kui hakatakse kasutama järgmist rahahulka,» ütles ta.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul jõutakse ministeeriumis asja arutamiseni umbes poole aasta pärast, minister nõustus, et 2020. aastasse pole mõtet praeguste lahendustega minna.

«Ennustatakse, et aastal 2018 - 2020 tuleb uus standard 5G, selle järgi saab siis ka vaadata, millised on uued ühendused ja milline on kvaliteet, mida on vaja pakkuda,» rääkis Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles