E-kaubandus ootab paisu tagant valla pääsemist

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiresti arenev e-kaubandus on toonud tööd juurde ka Eesti Postile, kelle pakitöötluskeskustes käib pidevalt kiire töö.
Kiiresti arenev e-kaubandus on toonud tööd juurde ka Eesti Postile, kelle pakitöötluskeskustes käib pidevalt kiire töö. Foto: Peeter Langovits

Väiksemad e-kaubandusettevõtjad põrkavad oma tooteid ja teenuseid teistesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse müües hulga takistuste vastu. Brüsseli kõrgete ametnike sõnul suudetakse lähiaastatel suur osa neist aga eemaldada ning digitaalne ühisturg paneb Euroopa majanduse taas kasvama.

Ka Eestis areneb e-kaubandus väga kiiresti, kuid Balti riikidest kaugemale müüvaid ettevõtteid napib veel. Väga rahvusvahelisel tasemel on oma veebipoodi arendanud Baltika, mis koondas kõik oma kaubamärgid ühtse veebibrändi andmorefashion.com alla ning on selle kaudu müünud riideid juba üle kolmekümnesse riiki.

Baltika juhatuse liige Kati Kusmin nentis, et Euroopasse müümine on erinevate reeglite tõttu praegu üsna keeruline. «Peab olema kursis väga paljude detailidega, muidu võid ka tahtmatult millegi vastu eksida,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles