Läti rikkurite edetabelit juhib skandaalse Ventspilsi linnapea pere

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: SCANPIX

Läti kõige rikkamate inimeste edetabelit troonivad skandaalse Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi ja farmaatsiafirma Grindeks suuromaniku Kirovs Lipmansi perekonnad, selgub Baltic Screeni koostatud lõunanaabrite miljonäride edetabelist.

Läti 100 rikkama inimese koguvara vähenes aastaga 220 miljoni lati ehk 4,85 miljardi krooni võrra 1,8 miljardi latini (40 miljardit krooni), vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne uut, homme ajakirjas VIP Lounge avaldatavat edetabelit.

Miljonäride edetabeli esikoha hõivas Lembergsite pere: Aivars, Andris ja Liga Lembergs, kelle vara hinnatakse 180 miljoni lati (ligi 4 miljaardit krooni).

Leile järgneb Lipmansite pere: Kirovsi ja Anna Lipmansil on kahe peale vara kokku 54 miljoni lati  ehk 1,2 miljardi krooni eest.

Edetabeli kolmanda koha on hõivanud Liepājas metalurgsi aktsionärid Sergei Zaharin ja Leonid Eksterkin 53 miljoni lati ehk 1,17 miljardi kroonise varandusega.

Märkimisväärse tõusu on edetabelis teinud endise peaministri Andris Škele pere, kes 52 miljoni latise varandusega on eelmise aasta 27. kohalt tänavu tõusnud viiendaks.

Edetabelist selgub, et majandusduskriis on jätnud oma jälje ka lõunanaabrite rikkamate inimeste varale ning lisaks on muutused toimunud ka rikkurite nimekirjas endas: kuldsest esisajast on pudenenud ligi viiendik eelmiste aastate osalejatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles