Bulgaaria politsei hakkab korda tagama Eestis valmistatud laevadega

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Workboatsi laev.
Baltic Workboatsi laev. Foto: Baltic Workboats

Oktoobris andis Saaremaa laevatehas Baltic Workboats Bulgaaria piiripolitseile üle kaheksa patrull-laeva, mis maksid 85 miljonit krooni.

Baltic Workboats AS juhatuse esimehe Margus Vanaselja sõnul oli bulgaarlastega sõlmitud leping väga oluline, kuna oli esimene laevatellimus Balkani riikidesse. «Tänaseks oleme saanud tellimuse juba ka Horvaatiast ning läbirääkimised käivad Rumeenia ning Albaaniaga,» lisas Vanaselja.

Oktoobri lõpus Ruses üle antud laevad on 14 meetrit pikad ja 4 meetrit laiad ning võimaldavad sõita kiirusel kuni 40 sõlme.

Laevad on varustatud piirivalvamiseks vajaliku tänapäevase tehnikaga, samuti on tugevateks külgedeks hea manööverdamisvõime ning mugavad töötingimused. Patrull-laevadel on kõik vajalikud olme- ja puhkeruumid neljale meeskonnaliikmele.

Lepingu kogumaksumus on 5,5 miljonit EUR (85 miljonit EEK).

Ettevõte Baltic Workboats AS on Eesti kapitalil ja osalusel põhinev Saaremaa ettevõtte, mis tegeleb kuni 40-meetriste alumiiniumlaevade ehitamisega. Koos alltöövõtjatega annab ettevõte Eestis tööd 100 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles