SEB: kodulaenu võttes on vaja kuue kuu jagu tagavara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodulaenu võtmisel on vaja vähemalt kuue kuu jagu varusid, et raskused üle elada, tõdeti tänasel SEB eluasemelaenude teemalisel pressiüritusel.
Kodulaenu võtmisel on vaja vähemalt kuue kuu jagu varusid, et raskused üle elada, tõdeti tänasel SEB eluasemelaenude teemalisel pressiüritusel. Foto: Toomas Huik

Kodulaenu võtmisel on vaja vähemalt kuue kuu jagu varusid, et ootamatud raskused üle elada, tõdeti tänasel SEB eluasemelaenude teemalisel pressiüritusel.

Varem eeldas pank, et eluasemelaenu võttes on inimesel vaja tagavara kahe kuu jagu, et näiteks töö kaotamisel maksetega jätkata. Peale kriisi on soovitust tõstetud aga poole aastani, sõnas SEB juhatuse liige Erika Vaikmäe-Koit.

Varud, mis raskustesse sattudes inimesele abiks on, peavad olema ka vääringus, mida on võimalik kriitilisel hetkel kasutada. Seega ei saa sinna hulka arvata pensionisammastesse kogutud summasid.

Kriisi ajal, mis nüüdseks on möödas, tõid Vaikmäe-Koidu sõnul suurimat kahju just varude puudumine ning vajalike otsuste edasilükkamine emotsioonide ajel.

Kinnisvara, mis oli soetatud miljoni eest, on inimesel väga raske kolmandiku võrra odavamalt müüa, tõi pank näiteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles