Valuutafond soovitab Eestil eelarvepoliitikat lõdvendada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi Eestit külastanud delegatsiooni juht Christoph Klingen (keskel) pressikonverentsil koos rahandusminister Sven Sesteri (vasakul) ja Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleriga.
IMFi Eestit külastanud delegatsiooni juht Christoph Klingen (keskel) pressikonverentsil koos rahandusminister Sven Sesteri (vasakul) ja Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleriga. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eile tutvustas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) oma poolteist nädalat kestnud Eesti visiidi tulemusi, tõdedes, et siinne majandus on stabiilne. Küll aga võiks riik IMFi hinnangul eelarvepoliitikat lõdvendada ning raha tootlikkuse kasvuks tööle panna. 

IMFi visiiti kokku võttev avaldus ütleb, et Eesti makromajanduslik ja finantsolukord on stabiilne, majanduskeskkond toetab kasvu ning riigiteenused on tõhusad.

«Selle põhjal arvame, et majandus hakkab sel aastal taas kasvama ja saavutab kaheprotsendise kasvu. Järgmisel aastal aga suureneb kasv 2,9 protsendini,» sõnas IMFi delegatsiooni juht Christoph Klingen. Ta tõi ka esile, et näiteks töövõimereform ja ettevõtluse tugisüsteemi ümberkujundamine on majanduskasvu silmas pidades paljulubavad meetmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles