Äripäev soovitab ka ise töötajatel OÜ vormi kasutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäeva juht Igor Rõtov.
Äripäeva juht Igor Rõtov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Äripäeva praktika on soovitada vabakutselistel kaasautoritel kasutada osaühingu vormi, kuna see võimaldab tuludest maha arvata kulud; täiskohaga töö peaks lehe hinnangul siiski töölepingu alusel olema.

«Kasutame hulgaliselt partnereid, kes tegutsevad OÜna. Minu soovitus vabakutselistele ajakirjanikele ongi kasutada OÜsid, kuna see annab võimaluse tasu pealt maha arvestada kulud,» ütles ASi Äripäev juhatuse liige Igor Rõtov BNSile ja lisas, et kindlasti ei ole soovituse sisu soov vältida sotsiaalmaksu või muid tööjõumakse.

Ta märkis, et soovitus vabakutselistel ajakirjanikel kasutada OÜ vormi on ettevõttes olemasolev praktika nii varem kui praegu. «Neid on ilmselt kümneid ja kümneid,» ütles Rõtov vastuseks küsimusele, kui palju on meediaettevõttel säärast äriühingu vormi kasutavaid kaasautoritest partnereid.

Rõtov kinnitas aga, et ühtegi sisuliselt täiskohaga tööd tegevat osaühingu vormi kasutavat isikut ettevõttes ei tööta. «Selline praktika, kus inimene oleks meil reaalselt kontoris tööl ja töötaks meie heaks sisuliselt täiskohaga, kasutades osaühingu vormi, on vastuolus maksuseaduste mõttega ning täiesti lubamatu. Ühtegi sellist inimest meil kindlasti tööl ei ole,» rääkis ta.

Sotsiaalmeedias levis ASi Äripäev töökuulutus, kus otsiti vabakutselisi uudisekirjutajaid meediaettevõtte müügijuhtide teemaveebi. Kuulutuses on ära toodud, et lehekülje eest makstav tasu on 45 eurot, mille juures seisab märge «ideaalne oleks, kui tudengil on olemas oma OÜ, mille kaudu ta siis arved esitab Äripäevale. Kui OÜd ei ole, siis lähevad siit veel maksud maha».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles