Apple peab patendirikkumise eest maksma 234 miljonit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: SCANPIX

Eelmise nädala reedel mõisteti tehnoloogiafirmalt Apple Wisconsini ülikoolile patendirikkumise eest USA ringkonnakohtu otsusega välja 234 miljoni dollari suurune kahjutasu, kirjutab Reuters.

Otsust edasi kaevata sooviv Apple pääses siiski oodatust kergemalt. Wisconsini ülikooli litsentsiüksus oli varasemalt nõudnud 400 miljoni dollarini küündivat kahjutasu ning kohtunik oli kohtuasja eelmises faasis nimetanud kahjutasu piiriks kuni 862 miljonit dollarit.

Wisconsini ülikool kaebas Apple´i eelmise aasta alguses kohtusse, kuna leidis, et ettevõte kasutab loata protsessorite efektiivsust suurendavat patenteeritud tehnoloogiat.

Kohtuotsuse järgi rikkus tehnoloogiahiiglane oma A7, A8 ja A8X protsessorite puhul tõepoolest ülikooli omanduses olevaid patente. Nimetatud protsessoreid kasutatakse iPhone 5s, 6 ja 6 Plus telefonides ning mitmetes tahvelarvuti iPad mudelites.

Apple ei võtnud süüd omaks ning väitis omakorda, et vastavad patendid on vigased ja ei kehti. Aprillis lükkas USA patendi- ja kaubamärgiamet nende palve patentide kehtivuse ülevaatamiseks aga tagasi.

Wisconsini ülikool juba sisse andnud uue kohtuasja, kuna ka Apple´i uute iPhone 6 ja 6+ telefonide A9 ja A9X tüüpi protsessorid kasutavad väidetavalt samu patente ilma loata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles