Milliseid nelja nippi soovitab produktiivsuse suurendamiseks miljardärist õllemagnaat?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jim Koch
Jim Koch Foto: SCANPIX

Maineka USA õlletootja Samuel Adams miljardärist asutaja Jim Koch kasutab enda produktiivsuse suurendamiseks neid nelja nippi, kirjutab Business Insider.

Tegele oma äriga juba varajastel hommikutundidel

Jim Kochi jaoks tähendab see õlu maitsmist. Tema sõnul on teda aastakümneid kannustanud ettevõtte toodete üksikasjalik tundmine, millele pöörab ta igapäevaselt võimalikult palju tähelepanu. Kochi tavaline tööpäev algab õllemaitsmisega, et kindlustada Samuel Adamsi ühtlast kvaliteeditaset.

«Esimese asjana lähen ma hommikul pruulikotta õlu maitsma. Ma ei ole sel ajal veel midagi söönud ega joonud, et mitte oma maitsemeelt eksitada,» selgitas Koch. «Ma testin iga meie väljaminevat partiid ning pööran maitsenüansside erinevustele väga detailset tähelepanu. Lisaks aitab see loomingulisusele kaasa!»

Kirjuta iga päev kolm olulist tegemist vajavat asja Post-it märkmepaberile

Kohustuste alla mattumine on ülilihtne ning ebareaalsete päevakavade loomine tekitab ainult frustratsiooni. Seetõttu on Koch valinud teistsuguse lähenemise. Igal hommikul enne kodust lahkumist vaatab ta üle selleks päevaks tehtud kalendrimärkmed ning sirvib meilipostkasti. Seejärel valib ta välja kolm kõige olulisemat asja, mis peavad sel päeval tehtud saama ning paneb need Post-it märkmepaberile kirja. Kleepsupaberi väike formaat aitab vältida liigset detailsust, lisaks on seda mugav taskus kaasas kanda.

Tööta väljas

Selle asemel, et puhkust planeerida, planeerib Koch ette hoopis väljas töötamist, mis aitab tal suurendada oma loomingulisust ja produktiivsust ning vajadusel tempot rahulikumaks võtta.

«Iga aasta alguses pikemaid plaane tehes üritan ma suvekuudel jätta esmaspäevad ja reeded vabaks, et saaksin tööd teha kontorist väljas, näiteks rannas. Tegelikult jätan pooled neist päevadest kasutamata,» selgitas miljardär.

Broneeri varahommikused lennud

Koch soovitab ärireisile minnes eelistada kõige varajasemaid lende.

«Liiklust on vähem, lennujaamas on inimesi vähem, lennud toimuvad suurema täpsusega ning tavaliselt on mul võimalik eelmine õhtu oma perega veeta ning järgmisel päeval sihtkohas rohkem aega veeta,» loetles Koch varajaste lendude eeliseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles