Uus eelarvejuht näeb Eesti majanduses murekohti

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Sven Kirsipuu.
Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Sven Kirsipuu. Foto: Mihkel Maripuu

Pikaaegne Eesti riigieelarve valvur Andrus Säälik asus tööle Eesti alalise nõunikuna Majanduskoostöö ja -arengu Organisatsiooni (OECD) juures Pariisis ning tema ametiposti võttis septembrist üle Sven Kirsipuu, kes on rahandusministeeriumis töötanud juba 18 aastat. Homme on riigikogus järgmise aasta riigieelarve esimene lugemine. Küsisime sel puhul värske eelarvejuhi käest, milline on praegu Eesti majanduse seis.

- Sven Kirsipuu, kui mugav on praegusel ajal Eesti eelarvepoliitikat juhtida?

Mugav ei ole see kunagi, aga samas ei saa seda otseselt võrrelda aastatega 2009–2010, kui käis hommikust õhtuni eelarve tegemine. Sellega võrreldes on kindlasti lihtsam aeg. Samas on eelarve tegemine igal aastal natuke erinev. Mõnel aastal on maksupoliitiliste muudatustega rohkem tegemist, sel aastal oli seda vähem, kuna otsustati ära, et sügisel eelarve menetlemise käigus ei hakata enam maksumuudatusi uuest aastast jõustama. Võetakse rohkem aega. Aga selle eest on teised mured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles