6 päeva palgata: kalatööstuse töötajad valmistuvad streigiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare.
Paljassaare. Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht

Paljassaare Kalatööstuse töötajate konflikt tööandjaga jõudis staadiumisse, kus töökollektiiv on valmis hoiatusstreigi välja kuulutama. Töötajate rahulolematuse põhjuseks on viivitused palga väljamaksmisega. Tänaseks päevaks on töötajatele palga väljamaksmisega viivitatud kuus päeva.

Esmaspäeval tegid töötajad üldkoosoleku, kus otsustati tööandjat teavitada ette valmistuvast aktsioonist ning juhul, kui palga väljamaksmise nõue jääb rahuldamata, viia esmaspäeval läbi hoiatusstreik. Kui töötajate nõuet ei rahuldata, algab teisipäeval tähtajatu protestiaktsioon, teatas ametiühing.

«Streik on äärmuslik meede. Meie oleme sunnitud kasutama seda, protestides tööandja poolsete kokkulepete rikkumise vastu. Ettevõtte juhatus peab kandma vastutust ettevõttes toimuva eest,» märkis ametiühingu usaldusisik Sergei Rumjantsev.

Paljassaare Kalatööstuse töötajad liitusid ametiühinguga käesoleva aasta aprillis. Vaatamata sellele, et ettevõte ei kuulu raudteel töötavate ettevõtete hulka on töötajad valinud Eesti Raudteelaste ametiühingu oma ametiühingu peaorganisatsiooniks.  

«Me poleks arvanud, et Eesti Raudteelaste ametiühingu abi läheb meil nii kiiresti vaja. Kõigepealt üritasime kokku leppida tööandjaga rahumeelselt kollektiivlepingu osas, kuid kahjuks täna oleme sunnitud valmistuma streikideks. Arvestades kõiki asjaolusid on see ainuke abivahend, mida oleme sunnitud rakendama tööandjaga dialoogi pidamiseks. Töötajad on valmis oma õiguste eest võitlema. Selles ma olen kindel,» lisas Rumjantsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles