1500 Eesti ettevõtet hiilivad jäätmete käitlemisest kõrvale

Andres Reimer
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Elektroonikaromu juht Aivo Kangus näitab MTÜ Rehviliidu kogutud kasutatud rehvide mäge Maardus Lao tänaval.
MTÜ Eesti Elektroonikaromu juht Aivo Kangus näitab MTÜ Rehviliidu kogutud kasutatud rehvide mäge Maardus Lao tänaval. Foto: Liis Treimann

Keskkonnaministeerium võtab sihikule tuhatkond elektroonika ja rehvidega kauplevat ettevõtet, kes ametnike hinnangul impordivad keskkonnale probleemseid kaupu, kuid ei soovi maksta nende utiliseerimise eest.

«Keskkonnaministeerium on tuvastanud, et Eestis tegutseb ligi 1500 ettevõtet, kes ei täida jäätmeseadusest tulenevaid kohustusi ja lasevad siin turule probleemtooteid, kuid kelle kohta pole riigil andmeid,» ütles keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna peaspetsialist Kerli Rebane. Ta lisas, et lähiajal saadab amet neile kõigile kirjad, kus palutakse hakata seadust täitma.

Ettevõtted, kes väidetavalt seadust rikuvad, selgitasid välja keskkonnaministeeriumi praktikandid, kes otsisid internetist rehvide, kodumasinate ja elektroonika müümisega tegelevaid firmasid. Sõelale jäid need, kes küll reklaamisid teenust, kuid polnud ühinenud probleemsete jäätmete utiliseerimiseks mõeldud organisatsioonidega ega oma tegevusest teada andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles