Twitter sai Google´ist uue nõukogu esimehe

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: SCANPIX

Mikroblogivõrgustik Twitter meelitas uueks nõukogu esimeheks viimati Google´i heaks vanemkonsultandina töötanud Omid Kordestani, kirjutab Reuters.

Analüütikute hinnangul peaks Kordestani kogemused müügitööl olema lisaväärtuseks Twitteri tegevjuhi Jack Dorsey tootealasele kompetentsile ja visioonile.

«On haruldane juhus, et saad töötada suurepärase äriga ettevõttes, mis ühtlasi muudab maailma,» säutsus Kordestani. «Mul on olnud õnn töötada kolmes sellises ettevõttes: Netscape´is, Google´is ning nüüd Twitteris.»

Twitteri 51aastane nõukogu esimees liitus Google´iga 1999. aastal, olles ettevõtte 11. töötaja. 2014. aasta oktoobrist kuni käesoleva aasta augustini töötas ta maailma populaarseima otsingumootori ärijuhina, peale ettevõtte ümberstruktureerimist ning katusfirma Alphabet alla viimist taandus ta vanemkonsultandi rolli.

Kordestani ülesandeks nõukogu esimehena saab juhatuse nõustamine ning nende abistamine tipptöötajate ning uute nõukogu liikmete palkamisel. Väidetavalt on ettevõttel plaanis välja vahetada mitu nõukogu liiget.

Twitteri aktsia hind, mis on käesoleval aastal kukkunud lausa 18 protsenti, tegu Kordestani palkamise uudise peale börsil üheprotsendise tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles