Alates tänasest on isesõitev auto olevik

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla juht Elon Musk Autopiloti uut tarkvara tutvustamas.
Tesla juht Elon Musk Autopiloti uut tarkvara tutvustamas. Foto: Scanpic

Kümned tuhanded Tesla omanikud võivad juba täna kogeda isesesõitvat autot , sest elektriautode tootja toob välja seda võimalava «Autopiloodi» tarkvara täienduse.

Kuni 60 000 Tesla Model S-l on juba riistvara, mis võimaldab jooksutada tarkvara, millega auto suudab iseseisvalt sõita kiirtee rea piires, vahetada rida ning parkida, kirjutab Financial Times.

Aasta tagasi hakkas Tesla paigutama Model S autodesse kümneid sensoreid, radareid, ette suunatud kujutisi tundvaid kaameraid ning keerukat GPS-seadet. Need kliendid, kellel see auto on, saavad USAs alates tänasest alla laadida Autopiloti tarkvarauuenduse, mis maksab 2500 dollarit. Euroopas ja Aasias on vaja veel oodata regulaatorite heakskiitu.

Tesla kaasasutaja ja tegevjuht Elon Musk ütles eile Palo Altos toimunud meediale korraldatud esitlusel, et tema lõppeesmärgiks on luua auto, mis käitub tõeliselt hea juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles