Rõivas: peame pöörama tähelepanu sellele, et inimesi ei tõrjutaks tööturult eemale

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Tauno Tõhk

Peaminister Taavi Rõivas ütles tänasel kohtumisel Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) Eesti majanduse hetkeolukorrast ja majanduspoliitilistest valikutest rääkides, et korras riigi rahandus aitab kaasa sellele, et Eesti inimestel läheb hästi. 

«Konservatiivse eelarvepoliitikaga jätkamine ja samal ajal tootlikkuse tõstmine tagab selle, et inimeste sissetulekud tõuseksid,» ütles Rõivas. 

Rahvastiku vananemisega kaasnev töökäte vähenemine on probleem nii Eestis kui ka mujal maailmas, seisis valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteates.

«Eesti on algatanud töövõimereformi, mis aitab vähenenud töövõimega inimestel tööturul täisväärtuslikult osaleda, nende elukvaliteeti tõsta ja piirab töökäte vähenemist,» ütles Rõivas.

Rõivase sõnul peame pöörama tähelepanu sellele, et inimesi ei tõrjutaks tööturult eemale.

«Muuhulgas tähendab see suhtumise muutmist ühiskonnas, et inimest ei diskrimineeritaks tööturul vanuse tõttu, vaid hinnatakse pikka töökogemust ja oskusi,» märkis peaminister ning lisas, et ka elukestva õppe võimaluste parandamine aitab sellele märkimisväärselt kaasa.

«Tähtsaks tuleb pidada tugevat haridussüsteemi ning Eesti peab jätkuvalt olema kõrgel positsioonil rahvusvahelises haridustestide võrdluses. Korras riigi rahanduse kõrval on need on olulised tegurid Eesti majanduse kasvuvõimekuse säilitamisel ja suurendamisel,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles