ELi toidusektor saab uute turgude otsinguiks 111 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toit
Toit Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu toidusektor saabjärgmisel aastal taotleda EL teavitus- ja müügiedendusmeetmest 111,3 miljonit eurot oma toodangule uute turgude otsimiseks.

Meetmest 30 miljonit eurot on eraldatud keerulises olukorras olevate sealiha- ja piimasektori programmideks. Olenevalt programmi tüübist ning sihtturust on Euroopa Liidu kaasrahastus 70-80 protsenti ja ülejäänud 20-30 protsenti tuleb katta taotlejal, teatas põllumajandusministeerium. 

Meede võimaldab koostada kuni 3-aasta pikkuseid müügiedendus- ja teavitusprogramme, mis  tutvustavad Euroopa Liidus toodetud põllumajandustoodete ja töödeldud toodete head kvaliteeti, eripära, toiduohutust ning toodangu keskkonnasõbralikkust.

Toetust on võimalik taotleda asjaomaseid sektoreid esindavatel organisatsioonidel, mis ühendavad tootjaid ja töötlejaid. Tuleva aasta taotlusvoor kuulutatakse plaanide kohaselt välja jaanuarikuu jooksul.

Eesti on seni saanud heakskiidu neljale projektile, millest viimane on MTÜ Liivimaa Lihaveis poolt esitatud programm rohumaaveiseliha tutvustamiseks Läti ja Rootsi turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles