Ausa hinnastamise leppega on liitunud alla poole tuhande firma

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ausa hinnastamise leppega ühinemine on vabatahtlik.
Ausa hinnastamise leppega ühinemine on vabatahtlik. Foto: www.mkm.ee

Eurole ülemineku komisjoni paneb muretsema väikeettevõtete  ja teenindusasutuste leige huvi leppega liitumise vastu.

«Nüüd, kus eurole üleminekuni on jäänud veidi vähem kui kaks kuud, on riiklike ettevalmistuste põhirõhk rahavahetuse logistikal ja avalikkuse teavitamisel,» rääkis eurole ülemineku asjatundjate komisjoni juht Tea Varrak.

Varraku sõnul on hea meel näha, et hindade kahes vääringus näitamine on kuust kuusse järjest paranenud ning eksimuste arv võrreldes suvega on tunduvalt vähenenud.

Samuti teeb talle rõõmu ausa hinnastamise leppega ühinenud ettevõtete arvestatav hulk, sest nemad annavad olulise panuse põhjendamatu hinnatõusu ohjeldamiseks.

Siiski teeb Varraku sõnul komisjoni murelikuks mõnede väike- ja keskmise suurusega ettevõtete ning teenindusasutuste leige suhtumine eurole üleminekusse.

«Kurb on kuulda, et leidub veel väikeettevõtteid ja teenindusasutusi, kes ei pea ausat

hinnastamist eurole üleminekul oluliseks ning eelistavad euro tuleku varjus põhjendamatult hindu kergitada,» ütles Varrak.

«Kutsume siinkohal veel kord kõiki ettevõtteid ja teenindusasutusi üles järgima korrektseid ümardamise põhimõtteid ning ühinema ausa hinnastamise leppega. Oleme omalt poolt valmis ettevõtteid erialaliitude kaudu igati aitama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles