Eesti küsib euroraha Paldiski LNG-terminalile

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiskisse kavandatava LNG terminali visualiseering.
Paldiskisse kavandatava LNG terminali visualiseering. Foto: Alexela Energia

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal andis heakskiidu Euroopa ühendamise rahastu CEF energeetika taotlusvooru esitatavatele projektidele: Balticconnectori gaasitorule, Karksi kompressorjaamale ning Paldiski veeldatud maagaasi (LNG) terminalile.

Paldiski veeldatud maagaasiterminali taotluse esitas ministeeriumile OÜ Balti Gaas. Veeldatud maagaasi terminali rajamine tooks ministeeriumi teatel regiooni gaasiturule uue tarneallika ning suurendaks seeläbi gaasiturul konkurentsi ja energia varustuskindlust.

Eesti riik terminali ei plaani investeerida, lisas ministeerium oma pressiteates.

Veel taotletakse raha Balticconnectorile, mille hinnatav maksumus on 250 miljonit eurot. Eesti osa sellest on umbkaudu 130 miljonit. Toru pikkus on Eesti maismaal 47 kilomeetrit, merealune osa on 81 ja Soome toru pikkus maismaal on 20 kilomeetrit. Rajamise eeldatav periood on 2016-2019, omanik ja projekti koordinaator on Eesti poolt Elering Gaas ja Soome poolt Baltic Connector OY.

Samuti küsib Eesti CEF rahastust toetust Lätiga gaasi transiidi võimaldamiseks vajaliku Karksi kompressorjaama rajamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles