Briti suurpank Barclays saab uue juhi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barclays pank.
Barclays pank. Foto: SCANPIX

Maailma suurimate pankade hulka kuuluv Barclays teatas, et palkab uueks juhiks ameeriklasest investeerimispankuri Jes Staley, kirjutab Bloomberg.

Bloombergi allikate andmetel esitas Londonis baseeruv pank finantsregulaatoritele avalduse, millega soovitakse 34 aastat Wall Streeti investeerimispanga JPMorgan Chase & Co heaks töötanud Staleyt enda tüüri juures näha. Kui regulaatorid kiidavad tema kandidatuuri heaks, peaks Staley ametlik ametisse nimetamine toimuma järgmise kahe nädala jooksul.

Barclaysi nõukogu esimees John McFarlane on pangale otsimas võimekat tegevjuhti, kes suudaks panga käivet kasvatada ning finantspositsiooni tugevdada, olles samal ajal võimeline navigeerima ka keerukate reeglite ja uurimiste rägastikus, mis on viimastel aastatel vähendanud panga kasumlikkust. Juulis vallandas McFarlane senise tegevjuhi Antony Jenkinsi, kuna leidis, et tema töötempo suurpanga ümberstruktureerimisel oli liiga aeglane. Jenkins oli toodud kolm aastat tagasi juhiks, et asendada Bob Diamondit, kes pidi oma töökohast loobuma intressikokkulepete skandaali tõtttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles