Ametiühingud tõenäoliselt nõustuvad 430-eurose miinimumpalgaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ametiühingute keskliit kiidab teisipäeval selle juhi Peep Petersoni sõnul tõenäoliselt heaks riikliku lepitaja neljapäeval tehtud pakkumise miinimumpalga tõusuks järgmisel aastal 430 eurole ja ülejärgmisel 470 eurole.

«Tööandjad lugesid meile sõnad peale, et me ei läheks selle pooliku paketi peale, et võtame ainult ühe aasta ja teise lükkame tagasi. Nad andsid mõista, et pakkumine kehtib tervikus, kuigi meie kiusatus on lükata see tõsisem vestlus just järgmisse aastasse, kus on mõni haridusprojekt käivitunud või oleme saanud ettevõtluse paremini käime. Aga vaatame ja homme otsustame,» ütles Peterson BNSile.

Petersoni hinnangul võib Ametiühingute keskliit riikliku lepitaja pakkumise heaks kiita.

«Ma ei julge ette ennustada, aga hetkel tundub, et vaadates arengustsenaariume on kokku kuivanud need variandid, kus me sellega ei nõustu,» rääkis Peterson.

«Aga mõned on veel alles,» lisas ta.

Ametiühingute keskliidu juhatus koguneb teisipäeval, et arutada riikliku lepitaja eelmisel neljapäeval tehtud pakkumist miinimumpalga tõusuks.

Riiklik lepitaja tegi eelmisel nädalal uue lepitusettepaneku, mille kohaselt moodustab töötasu alammäär 430 eurot 2016. aastal ja 470 eurot 2017. aastal. Tööandjate keskliit teatas neljapäeval, et pooldab riikliku lepitaja pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles