Läti Raudtee eksjuht lasti suure kautsjoni vastu vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uģis Magonis.
Uģis Magonis. Foto: SCANPIX

Läti Raudtee korruptsioonis kahtlustatav eksjuht Uģis Magonis lasti 400 000 euro suuruse kautsjoni vastu vabadusse.

Kuna kautsjon on tasutud, lasti Magonis vabadusse, ütles kohtu esindaja Oksana Hvostova BNSile. Kohus on saanud kätte kinnituse, et raha on jõudnud riigikassase ja selle koopia on saadetud ka Riia keskvanglasse.

Magonis lasti vanglast välja pärastlõunal. Üks Magonise advokaat, Alvis Marga, tuli talle vastu ja endine raudteejuht siirdus otse advokaadi autosse, keeldudes ajakirjanike küsimustele vastamast.

Magonist oodates ütles Magra ajakirjanikele, et 400 000 euro suuruse kautsjoni tasus Magonise naine. Advokaat üksikasjalikke kommentaare ei andnud.

Möödunud neljapäeval otsustas Riia linna Vidzeme ringkonnakohus kinnisel istungil vabastada Magonis 400 000 euro suuruse kautsjoni vastu, mille maksmiseks oli aega üks kuu.

Läti korruptsioonitõrjeamet KNAB on Magonise suhtes algatanud kriminaaluurimise seoses pistise võtmisega.

Magonist kahtlustatakse 500 000 euro suuruse pistise võtmises. Magonis sai raha Eesti raudtee ettevõtjalt Oleg Ossinovskilt. Meedia kahtlustab seost LDz Ritošā Sastāva Servissi korraldatud hankega nelja vana diiselveduri ostmiseks, mille võitis Ossinovskile kuuluv Skinest.

Läti Raudtee on riigile kuuluv äriühing, mis tegeleb kaubaveo ja infrastruktuuri hooldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles