Eesti idufirma alustas koostööd USA kaitsetööstuse hiiuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Ruubel
Martin Ruubel Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin ja eestlaste idufirma Guardtime alustasid koostööd andmete manupuleerimisega seotud küberohtude neutraliseerimiseks.

Nad esitlesid küberkaitse valdkonnas uut tehnoloogilist lahendust. Väljatöötatud platvorm aitab oluliselt maandada ohuallikate poolt toime pandud andmete manipuleerimisega seotud riske operatsioonivõrkudes ning nendega seotud juhtimis- ja tugisüsteemides, teatas Guardtime.

Firmade koostöös loodud ja testkasutuses olev platvorm kujutab endast integreeritud lahendust andmete terviklikkuse säilitamiseks ning manipuleerimise vältimiseks. Tegemist on ühe kriitilisema probleemiga kaitsesektoris, kus keerukad tarneahelad ja integreeritud süsteemid teevad andmete terviklikkuse jälgimise ja tagamise ülimalt keeruliseks. Käimasolevad katsed Lockheed Martini innovatsioonikeskuses on teadaolevalt maailma esimesed andmete manipuleerimise ohule suunatud testid operatsioonide juhtimise keskkonnas.

«Andmesidevõrgu, tarkvara ja andmete terviklikkus on meie klientide jaoks kriitilise tähtsusega väärtused ning koostöös Guardtime’iga välja töötatud küberturbelahendused sisaldavad endas sabotaaži-vastaste ning andmete terviklikkuse tagamise tehnoloogiate absoluutselt viimast sõna,» sõnas Lockheed Martin’i Ron Bessire asepresident.

«Koostöö Lockheed Martiniga on järjekordne tõestus, et Eestis välja arendatud küberkaitsealane kõrgtehnoloogia saab olla maailmas verstapostiks,» lisas Guardtime’i asepresident Martin Ruubel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles