Uuring: Eesti ettevõtete juhtkondades on naiste osakaal vaid 27 protsenti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: Eesti ettevõtete juhtkondades on naiste osakaal vaid 27 protsenti
Uuring: Eesti ettevõtete juhtkondades on naiste osakaal vaid 27 protsenti Foto: PantherMedia

Eile esitletud EASi Juhtimisvaldkonna uuringust selgus, et Eesti suurfirmade juhtimine on jätkuvalt pigem meestekeskne.

Kuigi 42,7% firmade juhtkondades on naised esindatud, on naiste osakaaluks juhtkondades keskmiselt vaid 27 protsenti. Naisi on enam teeninduses, finantssektoris ja avalikus sektoris ning juhtkondades hoiavad nad tavaliselt tegevjuhi, finantsjuhi või personalijuhi positsiooni. Kõige harvem on naised juhtkondades tootmisjuhid.

Uuringust selgus, et 80,6% ettevõtetest ei tee naiste tasakaalu loomiseks ja hoidmiseks juhtkonnas midagi. Naisjuhtide teadlik toetamine läbi erinevate meetmete (näiteks paindlike tingimuste loomine seoses pere- ja tööelu ühitamisega) toimub 9,6% ettevõtetest, teadlik juhtide värbamine soolist tasakaalu silmas pidades 3,7% ja ettevõtte sisesed sookvoodid on 1,1% ettevõtetest.

2015. aasta maist juulini viisid Civitta ja Estonian Business School EASi tellimusel läbi uuringu, mille käigus kaardistati Eesti ettevõtete juhtimispraktikaid. Uuringu käigus viidi 356 ettevõttes läbi ankeetküsitlused, 83 ettevõttes personalijuhtimise ankeetküsitlused, 25 üldist intervjuud juhtidega, 4 fookusgrupi vestlust juhtide, konsultantide ja õppejõududega, 17 süvaintervjuud juhtidega ning samuti loodi ülevaade viimase viie aasta jooksul ilmunud temaatilisest kirjandusest ja toimunud konverentsidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles