Samsungil läheb oodatust paremini

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi peakorter Seoulis
Samsungi peakorter Seoulis Foto: Ahn Young-joon/AP

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõtte Samsungi kalendriaasta kolmanda kvartali kasumiprognoos ületab analüütikute ootusi, kirjutab Reuters.

Samsung teatas, et esialgse hinnangu järgi kasvas ettevõtte käive juulist kuni septembri lõpuni 7,5 protsenti ehk umbes samas suurusjärgus Reutersi analüütikute pakutud keskmise prognoosiga. Kasum kasvas ettevõtte teatel aga lausa 80 protsenti 6,3 miljardile dollarile.

Analüütikute sõnul andis suurima panuse prognoositavasse kasumikasvu protsessoriüksuse tugev tulemus. Nimelt tarnib Samsung protsessoreid mitmetele teistele nutitelefonide suurtootjatele, kes tulid eelmises kvartalis välja paljude uute mudelitega. Samuti avaldas kasumikasvule mõju Samsungi enda uute madalama hinnaklassi nutitelefonide oodatust paremad müügitulemused ning tipp-phableti Galaxy Note 5 müügiletulek.

Positiiivse kvartaliprognoosi mõjul kallines Samsungi aktsia börsil 8,7 protsenti, mis märgib viimase seitsme aasta kõige suuremat ühe päeva jooksul toimunud hüpet. Võrreldes aasta algusega on aktsia hind siiski veel 5,7 protsendiga miinuses.

Ametlikud kvartalitulemused avalikustab ettevõte oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles