Estonian Air avas lennukaaslaste virtuaalse kohtumispaiga

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula

Estonian Air avas oma Facebooki-lehel uue rakenduse Lennusõbrad, mis kujutab endast lennukaaslaste virtuaalset kohtumispaika.

Lennufirmaga lendavad inimesed saavad rakenduse abil vaadata, kes on nendega samal lennul, kontakteeruda kaasreisijatega, suhelda ja soovi korral kõrvuti istumise kokku leppida.

«Estonian Air avas teadaolevalt maailma esimese lennupõhise suhtluskeskkonna. Uus Facebooki rakendus võimaldab Estonian Airi reisijatel omavahel suhelda lennufirmast sõltumatult,» kommenteeris Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.

Ta lisas, et reisijad, kes on end keskkonnas registreerinud, saavad omavahel kontakte vahetada ja näiteks kokku leppida samaaegse lennujaama saabumise, et saada lennukis kõrvuti istekohad.

«Kindlasti olete näinud kuidas sõbrad-tuttavad üllatusega lennujaamas avastavad, et on samal lennul – nüüd võib selline meeldiv üllatus osaks saada juba varem, kasutades uut rakendust. Nii saab lendamiseks kuluva aja kasulikult ja meeldivalt koos veeta.»

Esimese tuntud kasutajana on andnud nõusoleku oma Estonian Airi lende Lennusõprades kajastada Kaia Kanepi.

Lendu puudutavate andmete avaldamine on vabatahtlik ega ole reisijatele kohustuslik. Samuti ei väljenda lennusõprade nimekirjad tegelikku ja lõplikku reisijate nimekirja.

Lennusõpru haldavad reisijad ise, sest just reisijad on need, kes enda kohta infot andmebaasi lisavad.

Nemad ise vastutavad enda nimekirja lisamise või mittelisamise eest, samuti lennu kohta käiva info õigsuse eest.

Estonian Air ei avalda reisijate nimekirju ega lisa ise reisijaid ega lende Lennusõprade lehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles