Ettevõtted: «pingutatud» jõulukingid võiks asendada vähihaigete toetamisega

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Tänavsuu vähiravifondist Kingitud Elu.
Toivo Tänavsuu vähiravifondist Kingitud Elu. Foto: Margus Ansu

Vähiravifond «Kingitud elu» ja kümmekond Eesti ettevõtet kutsuvad eestimaalasi osalema aktsioonis «Suurim kingitus on elu», mille eesmärk on loobuda jõulukingituste ostmisest ning annetada kingitusteks mõeldud raha hoopis vähiraviks.

Mitmed Eesti ettevõtted, nagu Elisa, Utilitas, Eften Capital, Interstudio jt, kutsuvad Eesti rahvast loobuma sel aastal tarbetutest ja «pingutatud» kingitustest oma sõpradele, tuttavatele, koostööpartneritele, töötajatele või klientidele, ning tegema hoopis annetusi vähiravifondi.

«Sel aastal otsustas Elisa ära jätta jõulukingitused partneritele ning toetada hoopis inimesi, kes vajavad väga abi ja toetust. Jõulukingid on ju toredad, kuid siiski kõigest asjad, mis ei anna meile elu juurde,» ütles Elisa avalike suhete juht Marika Raiski. «Me teeme üleskutse ka teistele ettevõtetele – aitame parem inimesi, kes saavad selle võrra mõne päeva, kuu või mõnegi aasta kauem elada.»

Eften Capital tegevjuht Viljar Arakas ütles, et ka nemad jätavad ära oma klientidele ja koostööpartneritele jõulunänni saatmise. «Peame õigeks, et sellega osaleme palju olulisemas aktsioonis ehk elu kinkimises läbi vähiravifondi,» märkis ta. 

Energiafirma Utilitas omanik Kristjan Rahu selgitas, et nemad liitusid aktsiooniga seetõttu, et asjadest suuremat väärtust omab emotsioonide kinkimine. Nii kestab heategevuse mõju kauem ja teeb ühtviisi rõõmu nii ettevõttele endale kui ka äripartnerile, kes on heategevuses osaline.

«Materiaalsed väärtused peaks aegamööda ruumi tegema inimlikele ning ärikingituste vallas on ettevõtetel jõulud parim aeg selle väljendamiseks,» ütles energiafirma lisas Rahu.

Samuti on otsustanud sisustussalong Interstudio loobuda traditsioonilisest jõulupeost klientidele ja koostööpartneritele, et teha omapoolne kingitus vähiravifondile. «Jõululauda istudes tunneme rõõmu, et meil on ühine soov ja võimalus panustada nii üllasse ettevõtmisesse. Suurim rahulolu sünnib teadmisest, et me aitame kaasa nii mõnegi pere jõulutraditsioonide jätkumisele ja lootuse säilimisele,» märkis Interstudio tegevjuht Piret Guss. «Kutsume kõiki jõulude ajal parimat kingitust tegema - soojendav emotsioon südamest südamesse, mis kestab!»

Vähihaigeid saab toetada pangaülekandega, annetustelefonile helistades ja PayPali kaudu. Fond on jätkuvalt saanud toetada kõiki, kes on fondist abi taotlenud ja fondi sihtgruppi kuulunud. Sel aastal on vähiravifond vähiravisse panustanud üle 300 000 euro ning toetanud sellega 40 patsienti. 

SA Hille Tänavsuu vähiravifond «Kingitud Elu» asutati mullu 5. veebruaril Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest.

Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik ja tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles