Euroopa Kohus andis löögi USA tehnoloogiahiidudele

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook oli oma algusaastatel mitmel korral müügis, kuid väärilisi ostjaid ei leidunud.
Facebook oli oma algusaastatel mitmel korral müügis, kuid väärilisi ostjaid ei leidunud. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

Euroopa Kohus otsustas täna, et üleatlandilise andmevahetuse lepe Safe Harbour, mis lubas ettevõttel kasutada Euroopa ja USA klientide andmete privaatsuse ja hoiustamise puhul ühesuguseid standardeid, on kehtetu. Põhjuseks see, et lepe võimaldab USAl Euroopa inimesi jälgida. 

Alates 2000. aastast kehtinud lepe on firmadele tähendanud seda, et nad saavad eurooplaste andmeid hoiustada USA serverites ilma, et oleks vaja järgida Euroopa privaatsusnõudeid, vahendab Wall Street Journal

Leppe kehtetuks tunnistamine tähendab, et USA tehnoloogiahiiud, näiteks Amazon või Facebook peavad hakkama järgima Euroopa andmekaitseadusi ning võivad olla sunnitud andmeid Euroopas hoiustama selmet teha seda USAs, vahendab Business Insider. Safe Harbour leppele on toetunud 4500 USA ettevõtet.

See mõjutab nii online-reklaamide müüki, kuna neid andmeid ei saa enam USAsse müüa, samuti pilveteenuste pakkujaid - paljud neist hoiavad oma USAs asuvates serverites eurooplaste andmeid. 

Nüüd võivad Euroopa regulaatorid andmete edastamist vaidlustada, mis tähendab kümneid regulaatoreid. Riigid võivad ka nõuda, et ettevõtte hoiaks andmeid kasutaja riigis. Seda tegi hiljuti Venemaa, mis nõudis, et Venemaa kodanike andmed oleksid hoiustatud Venemaa pinnal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles