Volkswageni nõukogu esimees: kriis ohustab firma eksistentsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Volkswageni (VW) nõukogu esimeheks tõusev Hans Dieter Pötsch hoiatas ajalehes Welt am Sonntag, et firmat tabanud heitmenäitude manipuleerimise skandaal võib ohustada firma eksistentsi.

Siiski avaldas ta lootust, et kui firma kõvasti vaeva näeb, on kriis ületatav, vahendab BNS.

2003. aastast VW finantsdirektori kohuseid täitev Pötsch valiti septembris kontserni uueks nõukogu esimeheks ja Ferdinand Piechi mantlipärijaks.

VW on käivitanud meediakampaania, et oma mainet puhastada. Saksamaa taasühinemise 25. aastapäeval ostis VW riigi peamistes päevalehtedes suured küljereklaamid, mille sõnum oli: «Me püüame teie usalduse tagasi võita.» Maailmas hõlmab see 11 miljonit diiselautot, sealhulgas Saksamaal 2,8 miljonit autot, kus kasutatakse heitmenäite manipuleerivat tarkvara.

Kriis on viinud VW turuväärtusest 30 miljardit eurot. Siseuurimises on selgunud juba mitu inseneri, kes on tunnistanud, et on osalenud diiselautode tarkvara näitude moonutamises.

Saksamaa kantsler Angela Merkel nimetas pühapäeval antud raadiointervjuus VW skandaali dramaatiliseks sündmuseks.

«Ma ei usu, et Saksamaa kui tööstusriigi maine oleks nii kahjustatud, et seda edaspidi ei saa pidada heaks äripartneriks,» ütles ta.

Euroopa parlamendi esimees Martin Schulz oli pessmistlikum ja ütles, et see skandaal annab ränga hoobi kogu Saksamaa majandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles