SEBE juht palganõudmistest: bussipileti hinnatõus pole praegu teema

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Ametiühingute palgatõusu nõudmiste valguses SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi sõnul bussipileti hinnatõusu veel karta ei ole. Samas rõhutab ta, et igasugused kulud kaugliikluses maksab kinni just reisija.

«Bussijuhtide palgataseme määrab Eestis väga selgelt reaalne elu, reisijate arvud ning ettevõtte võimalused. Tagamaks, et reisijaid teenindavad head mehed ja naised, tuleb ettevõtjal tajuda töötajate ootusi ja vajadusi,» selgitas Väärsi Postimehele.

«Võimalikest palganõuetest rääkides peame arvestama, et kaugliikluses maksab kõik kulud kinni reisija. Piletihinna tõusust täna aga päris kindlasti rääkida ei saa ega taha,» lisas ta.    

SEBE on Väärsi sõnul üks väheseid ettevõtteid, kes majanduslanguse aastatel ei ole bussijuhtide palkade kärpimise teed läinud.

«Teame, et bussijuht leiab kergesti töö teises bussiettevõttes kas Eestis või üle lahe, kui talle õiglast töötasu ei maksta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles