Coca-Cola ja McDonald's: Blatter peab jalamaid tagasi astuma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: coca-colacompany.com

Jalgpalli MMi kolm suurimat sponsorit Coca-Cola, McDonald's ja Budweiser nõuavad, et korruptsiooni tõttu kriminaaluurimise alla sattunud Sepp Blatter taanduks otsekohe FIFA presidendi postilt.

Kolme suursponsori üleskutsega liitus ka Visa, kirjutab Financial Times. Oma advokaadi kaudu andis FIFA president aga teada, et keeldub kuuletumast firmadele, kellelt on ajavahemikus 2011–2014 laekunud organisatsioonile enam kui 1,6 miljardi dollari jagu rahalist tuge.

«Mängu enda nimel kutsub Coca-Cola Company FIFA presidenti Joseph Blatterit otsekohe tagasi astuma, et usaldusväärne ja jätkusuutlik reformiprotsess võiks tõeliselt alata,» ütles joogitootja. «Iga päevaga, mis mööda läheb, määrduvad FIFA kuvand ja reputatsioon üha enam.»

McDonald’s teatas: «Viimaste nädalate sündmused on jätkuvalt vähendanud FIFA reputatsiooni ning avalikkuse usaldust selle juhtkonna vastu. Me usume, et mängu huvides on parim, kui FIFA president Sepp Blatter otsekohe tagasi astub, et reformiprotsess võiks jätkuda vajaliku usaldusväärsusega.»

Jalgpallijuhi advokaat Richard Cullen büroost McGuire Woods vastas: «Blatter jääb antud seisukoha suhtes lugupidavalt eriarvamusele ning usub kindlalt, et tema lahkumine ametikohalt praegusel hetkel ei teeniks FIFA parimaid huve ega edendaks reformiprotsessi, ning seetõttu ta ei astu tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles