LHV on kaalunud poodidest sularaha väljastamist pakkuda

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kitter
Andres Kitter Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

LHV Pank on kaalunud poodide kaudu klientidele sularaha väljastamist, kuid konkreetsete tegevusteni pole ettevõte veel jõudnud.

«Üldiselt on Eesti makselahenduste poolest väga heas seisus ja kuigi täna saab pea kõigi poepidajate juures lisaks sularahale ka kaardiga maksta, on cash-out teenus kindlasti maapiirkondadesse sobiv teenus asendamaks ATM võrgustikku,»  ütles LHV jaepanganduse juht Andres Kitter BNS-ile.

«Alernatiiv oleks ka cash-back teenus ehk, et ostu sooritamisel kauplusest on lisaks kaubale võimalik küsida ka sularaha. Cash-out on olnud ka meie huviorbiidis, kuid seni ei ole me selle teenuse arendamisele keskendunud, kuna kaardiorganisatsioonide – VISA ja MasterCard – regulatsioonide kohaselt on tegemist piiratud tegevusega,» lisas ta.

Swedbank teatas neljapäeval, et lõpetab peagi pangabussi teenuse pakkumise, ning selle asemel hakkab koostöös maapoodidega viimastest võimaldama tasuta sularaha välja võtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles