Hansson kiidab Swedbanki otsust teha maapoodidest sularahapunktid

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson.
Eesti Panga president Ardo Hansson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni hinnangul parandab Swedbanki otsus pakkuda püsivat sularaha väljavõtmise teenust maapiirkondades sularaha kättesaadavust Eesti väiksemates kohtades.

«Sularaha kättesaadavus on olnud maapiirkondade inimeste jaoks suur valupunkt, millele pakub Swedbanki ning kohalike omavalitsuste ja ettevõtjate koostöös valminud uus teenus teretulnud leevendust. Selline mitme osapoole koostöös tekkinud uus teenus on tunnustust väärt ja hea näide paindlikest lahendustest sularaha kättesaadavuse parandamisel,» ütles Hansson.

Ta lisas, et Swedbanki uus teenus on näide panga kohanemisest olukorras, kus kliendid ei vaja enam enamiku pangateenuste tarbimiseks kohtumist panga esindajaga, küll aga vajavad võimalikult lihtsat ja püsivat ligipääsu sularahale.

Eelmise aasta septembris vastas Hansson Riigikogus saadikute arupärimisele pangateenuste kättesaadavuse kohta Eestis, kus ta pakkus välja mujal riikides proovitud paindlikke lahendusi sularahateenuse pakkumisel maapiirkondades.

Sealhulgas tõstis ta esile sularaha-tagasi-süsteem poodides: inimesed saaksid poodides maksta pangakaardiga toiduarve eest, aga lasta arvelt võtta rohkem raha maha ning saada see kätte sularahana poest.

Selleks peaksid aga kommertspangad pakkuma võimalust, et kaupmees selle teenuse puhul ei pea maksma pangale protsenti väljavõetava sularaha eest. Kommertspankade võit oleks efektiivsem sularahavõrgustik, kaupmehed saaksid poodidesse suurema hulga kliente ning inimesed saaksid turvalise ja mugava võimaluse sularaha välja võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles