USA valitsus pääses seisakust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi Barack Obama autokorteež on teel Valgest Majast Kapitooliumisse (tagaplaanil), kus toimuvad nii senati kui esindajatekoja istungid.
USA presidendi Barack Obama autokorteež on teel Valgest Majast Kapitooliumisse (tagaplaanil), kus toimuvad nii senati kui esindajatekoja istungid. Foto: SCANPIX

Eile õnnestus USA kongressil võtta vastu eelarvemeede, millega hoiti ära tööseisak valitsuses – sadade tuhandete riigiteenistujate suureks kergenduseks, kes võivad täna tavapäraselt tööle minna.

Eelarve oli takerdumas aborditeenust pakkuva rühmituse Planned Parenthood rahastamise taha riigieelarvest, kirjutab Financial Times.

Sündimata laste elude eest võitlevad konservatiivid eesotsas Texase senaatori Ted Cruziga üritasid seisaku ähvardusel survestada kongressi Planned Parenthoodi rahastamist lõpetama.

Vaatlejate hinnangul leiab aga detsembris aset veelgi teravam vastasseis, kui tuleb otsustada eelarveliste kulutuste kinnitamine 2017. aasta lõpuni. Nimelt on vabariiklased mures kontrolli alt väljuma kippuva puudujäägi pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles