Ollila tasutud maksudega saaks ehitada 350 meetrit metrood

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorma Ollila
Jorma Ollila Foto: SCANPIX

Nokia ja Shelli direktorite nõukogusid juhtiv Jorma Ollila on maksnud kümne aasta jooksul nii palju makse, et selle summa eest saaks Espoos ehitada valmis 350 meetrit läänemetrood.

Ajalehe Helsingin Sanomat ajakirjanikud uurisid, kui palju tõid riigi suurimad maksumaksjad ajavahemikus 1999-2008 tulu oma kodukandile.

Jorma Ollila maksis kodulinna Espoo rahakotti ligi 21 miljonit eurot (329 miljonit krooni). See on umbes kolm protsenti läänemetroo kogumaksumusest.

Teine kohalikule omavalitsusele enim raha sisse toonud inimene on Kone praegune peadirektor Matti Alahuhta, kes varem töötas aastaid Nokias. Tema kodulinn Kauniainen on saanud maksudena ligi 8 miljonit eurot.

Maksumaksjate tipus olid ka Yrjö Neuvo, Pekka Ala-Pietilä ja Olli-Pekka Kallasvuo, kes kõik on aastaid töötanud Nokias juhtivatel ametikohtadel.

Kõigi nende kümne aasta jooksul tasutud maksudega saaks ehitada sada meetrit metrood või osta neli miljonit koolilõuna portsjonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles