Maailma õlletööstuse ajaloo suurimasse tehingusse on kaasatud kümmekond suurpanka

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu
Õlu Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Belgias peakorterit omav rahvusvaheline õllekontsern Anheuser-Busch InBev on rääkinud läbi suurpankadega nagu Santander ja Bank of America, et rahastada Briti-Lõuna-Aafrika päritolu konkurendi SABMiller ülevõtupakkumist, kirjutab Bloomberg.

Bloombergi allikate andmetel on hiigelostu plaanimisse kaasatud umbes kümmekond panka. Kokku peaksid finantsettevõtted tagama 50-70 miljardi dollarini küündiva rahastuse olemasolu.

Ülevõtupakkumise ettevalmistamisest teatas InBev avalikkust 16. septembril, analüütikute hinnangul peaks see hindama Londoni börsil noteeritud SABMilleri väärtuse vähemalt 100 miljardile dollarile.

Juhul kui InBrevi plaan saaks teoks, oleks tegu maailma õlletööstuse suurima ülevõtutehinguga, mis omakorda lõpetaks ilmselt sektoris viimased kümme aastat aktiivselt toimunud konsolideerumisprotsessid.

AB Inbevi tuntuimad brändid on Budweiser, Stella Artois ja Corona; SABMilleri omad Peroni ja Grolsch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles