Eesti rikkaima inimese tiitli sai tänavu üllataja

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transferwise'i asutajad Kristo Käärmann (paremal) ja Taavet Hinrikus.
Transferwise'i asutajad Kristo Käärmann (paremal) ja Taavet Hinrikus. Foto: TransferWise

Äripäeva Rikaste TOPi võitis sel aastal TransferWise'i asutaja Kristo Käärmann, kelle vara väärtuseks hindab leht 235 miljonit eurot.

Värske edetabeli esiviisikus on lisaks Käärmannile eelmise aasta võitja Oleg Ossinovski (220 miljonit eurot), TransferWise'i teine asutaja Taavet Hinrikus (211 miljonit eurot), Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus (165 miljonit eurot) ja Ukrainas kaubanduskinnisvara arendav Hillar Teder (159 miljonit eurot), kirjutab Äripäev.

Äripäev võttis rikaste tabeli koostamisel arvesse ettevõtjatele kuuluvate firmade väärtuse, osaluse börsifirmades ning vähestel juhtudel ettevõtte müügist saadud kasumi. Börsil noteerimata firmade väärtus on arvestatud 2014. aasta majandusaruande põhjal. Väga kiiresti kasvavate firmade puhul arvestati ka 2015. aasta prognoosiga. Aluseks võeti aluseks ka aktsiakapitali laienemisega kaasnenud tehinguhindu (näiteks  raha kaasanud IT-firmade puhul).

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles