Eesti Pagar peab pool miljonit eurot EASile tagasi maksma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS.
EAS. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ringkonnakohus jättis läinud nädala reedel rahuldamata ASi Eesti Pagar kaebuse, mis tähendab, et ettevõttel tuleb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) tagasi maksta 526 300 euro suurune toetus.

EAS andis Eesti Pagarile 2009. aastal investeeringutoetust tehnoloogia arendamiseks üle poole miljoni euro. «Projekti elluviimise käigus teostatud kontroll tuvastas, et toetuse saaja oli asunud tegevusi ellu viima enne EASile taotluse esitamist,» selgitas EASi õigus- ja hankeüksuse direktor Evelin Pärn-Lee BNSile. Eesti Pagar vaidlustas Pärn-Lee sõnul kohtus EASi otsuse ebaseadusliku riigiabi tagasinõudmiseks.

Ta selgitas, et Euroopa Liidu riigiabi reeglite kohaselt on nii, et kui toetuse saaja alustab projekti elluviimisega enne taotluse esitamist toetuse saamiseks, siis puudub toetusel ergutav mõju. «Toetus, millel puudub ergutav mõju, on ebaseaduslik riigiabi, mis tuleb tagasi nõuda.»

Eesti Pagar ei soovinud kohtu otsust kommenteerida, kuna tegemist on poolelioleva juhtumiga. «Küll aga kavatseme me ringkonnakohtu otsuse edasi kaevata riigikohtusse,» ütles Eesti Pagari juhataja Veikko Vaarja BNSile.

Eesti Pagar saab otsuse vaidlustada hiljemalt 26. oktoobril 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles